Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 12. 2013. 08:16 >> 08:16

PREVARE U PODGORICI

Pazite kome otvarate vrata

Neke građane Podgorice posljednjih dana iznenadile su neobične posjete mladića koji su uglavnom obilazili penzionere, predstavljajući im se da su radnici Crnogorskog Telekoma i Instituta za javno zdravlje (IJZ).

 

Priča o uzorkovanju vode ili opravke risivera za Extra TV trebalo je samo da bude uvod u eventualnu krađu i obmanu. Iz Telekoma i Instituta pozivaju građane na oprez, pišu Dnevne novine.

Da su građani spremni na sve ne bi li u kriznim vremenima sebi obezbijedili zaradu, potvrđuje primjer nekoliko podgoričkih porodica koje su se obratile redakciji Dnevnih novina, ukazujući na poj avu lažnih službenika Instituta za javno zdravlje i Crnogorskog Telekoma koji, navodno, uzorkuju vodu ili ugrađuju zaštitu od grmljavine na Extra TV risiverima. 

Mnogi od njih sumnjaju da je u pitanju i tzv. tipovanje stanova, odnosno da su lažni službenici ustvari izvidnica lopova. Često se dešava da se prvo "izvidi" situacija, a da onda, kada je tipovani stan prazan u njega uđu lopovi i opljačkaju ga. Svi ti događaji zabilježeni su tokom posijednjih mjesec dana na teritoriji glavnog grada. 

Iz podgoričke policije su kazali su upoznati sa takvim slučajevima, iako nema konkretnih prijava građana, te da rade na otkivanju identiteta navodnih radnika Crnogorskog Telkoma i Instituta. Takođe su apelovali na građane da budu oprezni.

Iz Telekoma i IJZ su negirali da njihovi službenici posjećuju građane, kako bi uzorkovali vodu ili ugrađivali zaštitne mehanizme na Extra TV risiverima.

"Zaposleni u Telekomu ne ugrađuju zaštitu od grmljavine i nemaju nikakve veze sa tim. Građani mogu prepoznati zaposlene Telekoma po posebno brendiranoj odjeći sa logom kompanije, a na isti način su brendirani i automobili. Zaposleni u partnerskim firmama imaju oko vrata vezice T-Com, sa ispisanim imenom i prezimenom na kartici, sa znakom T-Com ispod", kazali su  Telekoma, dok su iz IJZ istakli da se uzimanje uzoraka vode obavlja isključivo na zahtjev nadležne inspekcije, po ugovorenim obavezama sa lokalnim vodovodima ili na pojedinačni zahtjev fizičkog lica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније