Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 12. 2013. 10:09   >>  10:12 1

TRŽIŠTE DIKTIRA

Neki ljekovi duplo skuplji nego u Srbiji

Pojedini ljekovi u crnogorskim apotekama koštaju duplo više nego u susjednoj Srbiji, a konkretni primjeri su Diovan 80 i Lerkanil 10.

Diovan 80 u našim apotekama košta 19,30 eura, a Lerkanil 10 je 19,20 eura.

U susjednoj Srbiji Diovan 80 košta 1.518 dinara, odnosno oko 13 eura, a Lerkanil 10.840 dinara, odnosno 7,30 eura, saopštili su Radiju Antena M iz tamošnje apoteke.

“Taj lijek Lerkanil 10 za koji se interesujete ne nalazi se na pozitivnoj listi koju propisuju naši doktori i mogu da se dobiju na recept, dakle to je negativna lista. Tačno je da je taj lijek u Srbiji mnogo jeftiniji, skoro više od 100 odsto, ali je konkurencija za taj lijek u Srbiji mnogo veća i onda tržište određuje nivo cijene”, objasnio je direktor Montefarma Budimir Stanišić.

On je kazao da je proizvođač konkretno Lerkanila i u Srbiji i u Crnoj Gori isti.

“Ali u Crnoj Gori on diktira cijenu tu koja jeste, a veledrogerije su te koje mogu lijek da ponude ili da ga ne nude građanima. Treća stvar je ta što se lijek kupuje u Crnoj Gori pa se preprodaje u Albaniji, oni ne žele ni zbog toga da spuste cijenu da se ne bi lijek prenosio preko naše granice u Albaniju. To su neki razlozi zbog čega je taj lijek skuplji kod nas nego u Srbiji”, istakao je on.

Da bi izbjegli sve moguće komplikacije, kako kaže Stanišić, kada istroše zalihe Lerkanila, taj lijek više neće naručivati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније