Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 01. 2013. 14:08 >> 14:16

APEL POSLANICIMA

Sjutra protest protiv usvajanja kriznog poreza

Unija slobodnih sindikata pozvala je sve građane na protest protiv kriznog poreza o kome će sjutra raspravljati poslanici na Skupštini. Ukoliko poslanici uprkos njihovom apelu usvoje ovaj zakon, generalni sekretar USSCG Srđa Keković kazao je da će od predsjednika države Filipa Vujanovića tražiti da taj zakon ne potpiše.

Okupljanje će početi sjutra u 11 sati ispred zgrade Skupštine kada bi trebalo da počne i rasprava o Predlogu dopuna zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, koji predviđa dodatno oporezivanje od tri odsto na bruto zarade veće od 400 eura. Keković kaže da je građanima potrebna država socijalne pravde u kojoj će teret krize preuzeti „šačica bogatih i povlašćenih u Crnoj Gori“. Iz USSCG smatraju da ovaj porez uzima od onih koji najmanje imaju i da budžet mora pravilno da se dijeli.

Predsjednica sindikata Kombinata aluminijuma Podgorica Sandra Obradović, pozvala je svoje kolege da sjutra izađu na ulice. Komentarišući izjavu predsjednika drugog sindikata KAP-a Rada Kirivokapića da radnici ove fabrike neće doći na protest, Obradović je poručila: „Neka im onda on dotira novac koji će im biti uzet porezom“.

Savez sindikata Crne Gore je da se sjutra neće pridružiti protestu ispred Skupštine, ali je njegove članove koji smatraju da će biti pogođeni tim mjerama, Unija ipak pozvala da dođu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније