Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 12. 2013. 15:40 >> 15:42
3

NOVAC RADNICIMA

Azmont zakupljuje “Plažu” na 5 godina

Kompanija "Azmont investments'', koja gradi luksuzni rizort u Kumboru, do kraja mjeseca, ili najkasnije 10 dana po Novoj godini, zakupiće na pet godina hercegnovski hotel "Plaža", koji je u vlasništvu Vektra Boke.

Novac od zakupa biće usmjeren na isplaćivanje zaostalih obaveza prema radnicima, potvrdio je za Radio Jadran predsjednik Sindikata "Vektra Boke", Vojin Miljanić.

Prioritet u narednom periodu biće da sa "Azmontom" Sindikat potpiše kolektivni ugovor, kako bi zaštitili sva radnička prava, jer će u "Plaži" ostati stotinjak radnika koje će pet godina plaćati "Azmont", kaže Miljanić.

Inače, radnicima je juče isplaćeno šest zarada, čime je i ispoštovan dogovor postignut početkom novembra između Sindikata i menadžmenta "Vektra Boke".

Duguju im se još dvije plate, isto toliko regeresa, putni troškovi od januara ove godine, kao i doprinosi što su najveća stavka. Tokom ljeta oni su dostigli cifru od milon i 600.000 eura.

"Očekujemo da nam do Nove godine isplate još jednu platu. Ispunjene su i obaveze prema penzionerima koji su otišli u prijevremenu penziju", rekao je Miljanić.

Novac za plate stigao je od dugoočekivane prodaje placa u hercegnovskom naselju Savina površine 1530 kvadrata za 382 hiljade eura ruskom državljaninu.

Ročište za uvođenje stečaja u Vektra Boku na zahtjev OTP faktoringa, koji se bavi otkupom potraživanja i loših kredita Crnogorske komercijalne banke, odloženo je za 24. decembar.

Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније