Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 12. 2013. 08:18   >>  08:18

BUDVA

Počinje Ministarski forum EU - Z. Balkan

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević domaćini su dvodnevnog Ministarskog foruma EU-Zapadni Balkan u oblasti pravde i unutrašnjih poslova koji danas počinje u hotelu „Splendid” u Bečićima. Ministarstva pravde i unutrašnjih poslova forum organizuju u saradnji sa litvanskim predsjedavanjem Savjetu EU.

Forum EU – Zapadni Balkan tradicionalno se održava u drugoj polovini svake godine, a posebnu pažnju usmjerava na regionalnu saradnju država zapadnog Balkana u oblasti pravde i unutrašnjih poslova, a u kontekstu evropskih integracija.

Teme koje će prvog dana Foruma okupiti ministre regiona iz domena unutrašnjih poslova biće mehanizmi praćenja post-vizne liberalizacije i dijalog vizne liberalizacije, borba protiv terorizma, bezbjednost, nelegalne migracije preko regiona Zapadanog Balkana, jačanje saradnje u oblasti borbe protiv narkotika.

Drugog dana, ministri pravde država regiona diskutovaće na teme borbe protiv korupcije, reforme pravosuđa i izazovima u toj oblasti, pravosudnoj saradnji u krivičnim i građanskim stvarima te integraciji i pravima Roma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније