Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 12. 2013. 22:27 >> 22:27

VLADA PREDLOŽILA

Prekršaje će propisivati i Vlada i opštine

Vlada Crne Gore je, na večerašnjoj sjednici, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima kojim je, između ostalog, propisano da se prekršaji, pored zakona, mogu propisivati uredbom Vlade i odlukom jedinice lokalne samouprave.

Vlada je, kako je saopšteno, utvrdila i dopunu Zakona o tajnosti podataka kojim se dodatno ograničava broj lica koji imaju pristup tajnim podacima drugih država i međunarodnih organizacija, čime će se omogućiti nesmetan nastavak njihove razmjene.

Utvrđen je i predlog Zakona o elektronskoj upravi, čijim donošenjem će se stvoriti uslovi za efikasnu komunikaciju sa korisnicima usluga državne administracije preko jedinstvenog portala u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg mjesta.

„Vlada je utvrdila i Predlog zakona o nacionalnim parkovima kojim se  rješava pitanje izmjene granica NP Durmitor, kao i reorganizacija Javnog preduzeća za upravljanje nacionalnim parkovima Crne Gore u privredno društvo. Predloženim propisom postižu se optimalni uslova zaštite, unaprjeđnja i racionalnog korišćenja dobara nacionalnih parkova, kao posebnih prirodnih vrijednosti“, saopšteno je nakon sjednice.

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, koji je danas utvrđen, doprinijeće bržem usklađivanju zakonodavstva i institucionalne podrške poljoprivredi sa principima i zahtjevima Evropske Unije i Zajedničkom poljoprivrednom politikom EU, konstatuje se u saopštenju.

„Predlogom je predviđeno da Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja realizaciju mjera ruralnog razvoja koje se finansiraju iz instrumenata za predpristupnu pomoć EU sprovodi preko posebne organizacione jedinice za IPARD plaćanja u okviru ministarstva“.

Vlada je utvrdila i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti mora od zagađivanja sa plovnih objekata kojim se ova oblast u potpunosti usklađuje sa međunarodnim propisima.

Vlada je danas donijela Strategiju inkluzivnog obrazovanja (2014-2018) i usvojila Akcioni plan za period od 2014-2015. godine.

„Cilj Strategije je da djeci s posebnim obrazovnim potrebama omogući pristup obrazovanju, da se racionalno i operativno obezbijedi postizanje razvojnih i obrazovnih postignuća kroz individualizovanu, dodatnu podršku. Da bi se ispunio ovaj cilj u narednom periodu planirane su mjere za ranu detekciju, intervenciju, učenje, razvoj i psihosocijalnu podršku djeci i njihovim roditeljima“, navodi se u saopštenju.

Pored ostalog, Vlada je donijela  Odluku o energetskom bilansu Crne Gore za 2014. godinu, kao i Odluku o raspodjeli dijela prihoda od igara na sreću za 2013. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније