Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 12. 2013. 11:33 >> 19:49
2

POLICIJSKI PROTOKOL

''Nema naših i tuđih kriminalaca''

Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, potpisali su Protokol o saradnji resornih ministarstava tri države. Protokol, koji je potpisan u Budvi, predviđa osnivanje Zajedničkog centra za policijsku saradnju.

Ministar Raško Konjević naglasio je da je ključni razlog za potpisivanje Protokola jačanje saradnje između tri države.

Sjedište Policijskog centra, koji će biti prvi takav na Zapadnom Balkanu, biće u Trebinju.

Prije potpisivanja Protokola, održan je trilateralni sastanak ministara Raška Konjevića, Fahrudina Radončića i Ivice Dačića.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je, na novinarsko pitanje da li ima novih saznanja o saradnji barskog i zemunskog klana, odgovorio da se tim kriminalnim grupama intezivno bave policije Srbije i Crne Gore.

Dačić je naglasio da ''nema zaštićenih kriminalnih grupa, kao i da nema naših i tuđih kriminalnih grupa''.

Dačić je naglasio da, tim povodom, postoji operativni dogovor policija dvije države i da je važno da je stvar pokrenuta s mrtve tačke.

Konjević je, na pitanje o istrazi ubistva košarkaša Ljuba Jovanovića, i drugih nerasvijetljenih likvidacija, naglasio da očekuje da se, kroz pojačanu operativnu saradnju, razriješi taj zločin. Konjević je kazao da ne može da govori o detaljima, ali da ubrzo očekuje konkretne pomake u istrazi.   

Tokom drugog dana Ministarskog foruma EU - Zapadni Balkan u oblasti pravde i unutrašnjih poslova, ministri su razgovarali i o zajedničkoj borbi protiv korupcije, reformama pravosuđa i izazovima u toj oblasti, pravosudnoj saradnji u krivičnim i građanskim stvarima te integraciji i pravima Roma.

Ministar sigurnosti Bosne i Hecegovine Fahrudin Radončić kazao je da je najveći izazov BIH u narednom periodu, kada je posrijedi oblast sigurnosti i unutrašnjih poslova, smanjenje lažnih azilanata. 

Ministar Radončić je na kraju Crnoj Gori čestitao otvaranje pregovora sa  EU i dodao da je to uspjeh cijele regije.

 

 

Mila Vuković, Televizija Crne Gore

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније