Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 12. 2013. 13:33   >>  13:34

JAVOROVAČA OTVORENA

Savin kuk otvoren od narednog vikenda

Više od osamdeset učesnika, učitelja i trenera skijanja iz Crne Gore i okruženja okupili su se ovog vikenda na Žabljaku, u okviru tradicionalnog predsezonskog seminara učitelja i trenera skijanja, koji svakog decembra organizuje Crnogorska asocijacija učitelja i trenera sportova na snijegu.

Cilj seminara je da se učitelji skijanja, pred početak sezone, pripreme za rad kako bismo imali kvalitetne škole skijanja i poštovanje propisa tokom predstojeće sezone na skijalištima, kaže rukovodilac DEMO tima Crne Gore Vanja Popadić.

"Polaznici seminara dobijaju validnu licencu za organizovanje škola skijanja u našim ski centrima i okruženju, pošto imamo polaznike sa Jahorine i skijališta Srbije. Bitno je da učitelji skijanja stanu prije kandidata na skije i obnove gradivo. Snijega imamo dovoljno za održavanje seminara, praktično ovdje imamo prirodnog snijega koliko ga ovih dana ima i u centrima gdje se proizvodi vještački snijeg i šteta je ne iskoristiti ovakvo vrijeme i stati na snijeg", kaže Popadić.

Tema seminara je "Savremena škola alpskog skijanja", a predavač je Peter Sitar sa Univerziteta u Mariboru, inače, bivši jugoslovenski reprezentativac i aktuelni trener najvećih imena slovenačkog i hrvatskog skijanja.

"Ovo je lijepi početak, imamo sunca i snijega ne baš previše, ali mislim da ćemo planirani rad lijepo provesti. Učitelji skijanja treba da obnove znanje za one koji ih čekaju u sezoni", kaže Sitar, Slovenac koji se uvijek rado vraća na Durmitor.

"Na Žabljaku je priroda fenomenalna, meni je uvijek drago da dođem ovdje, a bilo bi mi još draže da ovu lijepu prirodu mogu da prate sve nužne stvari, žičare, hoteli i ostalo, ali ja vjerujem da će se to za neko vrijeme i dogoditi. Inače, Crnogorska skijaška asocijacija ulaže velike napore da se preko ovakvih seminara prate standardi Međunarodne asocijacije učitelja skijanja, koji su veoma strogi i ja se veselim današnjem radu", kazao je Sitar.

Seminar se održava na skijalištu Javorovača, a danas, prvog dana skijaške sezone, uprava skijališta obezbijedila je besplatan ski pas za sve goste.

Skijalište Savin kuk počeće sa radom narednog vikenda.

 

 

Senka Zarubica, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније