Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 12. 2013. 08:12 >> 08:12
1

MANJINSKI SAVJET

Numanović: SNS nije ukinut

Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović kazao je da Srpski nacionalni savjet (SNS) nije ukinut, a mogućnost da se registruje u resoru na čijem je čelu, a koristi benefita Fonda za manjine, dobiće kada ispoštuje proceduru na osnovu pravilnika koji su savjeti sami donijeli.

Numanović ipak ističe da SNS time što ima predstavnika u Upravnm odboru Fonda za manjine, i pored toga što nije registrovan, krši zakon.

„Kada uđete u proceduru izbora savjeta postoji rok od 90 dana da tu proceduru završite. Taj rok je prošao, pa samim tim predsjednik starog savjeta ne može da participira ni u Upravnom odboru Fonda za manjine“, kazao je Numanović, a prenosi Pobjeda.

Direktor Fonda za manjine Safet Kurtagić, s druge strane, navodi da su predstavnicima SNS-a, i pored toga što im je omogućeno da učestvuju u radu Fonda, odbijeni svi projekti.

„Odlučili smo da zbog, trenutnog formalno pravnog statusa SNS, odbijemo njihove projekte i da ih ne podržimo u raspodjeli sredstava. To je ispravna odluka, jer SNS nije registrovan među savjetima“, kazao je Kurtagić.

On smatra da slučaj SNS-a nije zatvoren dok Upravni sud ne donese odluku o regularnosti izborne skupštine te nacionalne organizacije. 

Predsjednik SNS-a Momčilo Vuksanović ističe da je sudbina srpskog savjeta neizvjesna i da je uskraćivanje sredstava Fonda prije donošenja sudske odluke uzrokovala probleme u njegovom funkcionisanju. 

„U ovom trenutku potpuno je jasno da se protiv Srpskog nacionalnog savjeta već duže vremena vodi organizovana kampanja, kako bi se ugrozile njegove aktivnosti i konačno došlo do njegovog gašenja. Dokazi za to su aktivnosti koje su u proteklom vremenu koordinisano sprovodili aktuelna vlast i predstavnici parlamentarne opozicije. Vjerujemo da je sudsko vijeće Upravnog suda koje je nadležno za ovaj predmet odgovorno i da će donijeti pravednu odluku“, kazao je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније