Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 12. 2013. 10:37 >> 11:42
1

''ZAVALA''

Marović nije svjedočio

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović, danas na suđenju u predmetu Zavala, iskoristio je zakonsko pravo i nije svjedočio jer mu je optuženi Dragan Marović rođeni brat. Marović je ranije, u istražnom postupku kod tužioca i prethodnom suđenju, detaljno svjedočio.

''Saopštio sam da sam više-manje sve rekao. Ne vidim potrebu da nastavljamo sa subjektivizacijom iznošenja činjenica. Time sam nastojao da doprinesem ekonomičnosti i efikasnosti procesa'', kazao je Marović novinarima po izlasku iz sudnice, prenosi Radio Antena M.  

Marović je kazao da će, ukoliko bude potrebe, na poziv suda svjedočiti u novom postupku.  

''Konačno, može me pozvati odbrana da svjedočim, pa da, ako sam propustio da to što sam rekao već jednom, ponovim danas, opet dođem i svjedočim istini. Nikakvog problema nema'', rekao je Marović. 

On je novinarima ukazao na različite nalaze vještaka o tome da li je u slučaju ''Zavala'' oštećena budvanska opština. Smatra da je najmanje stručan upravo nalaz na koji se poziva tužilaštvo, dok su kompetentniji nalazi, na osnovu kojih odbrana tvrdi da nema štete, među njima i Ekonomskog fakulteta. 

''S jedne strane imamo pojedinca koji je, moguće u najboljoj stručnoj namjeri, došao do saznanja da je bilo štete, a sa druge strane imamo konzilijum stručnjaka koji tvrdi suprotno. Vjerujem da bi svi, ako bi trebalo da vode svoje da se liječe u nekom složenom slučaju, između doktora opšte prakse i specijalista u Kliničkom centru, izabrali Klinički centar'', kazao je Marović.   

Zbog toga je, smatra, potrebno da sud u cilju istine zatraži novo vještačenje. 

''Ovih dana očekujemo stručni nalaz najvišeg nivoa, međunarodne organizacije iz Londona, koja će vjerujem, takođe potvrditi da nema štete'', najavio je Marović.

Suđenje u u podgoričkom Višem sudu u predmetu Zavala, održalo se istog datuma kada su u spektakularnoj akciji policije uhapšeni tadašnji čelnici budvanske opštine, među kojima i Dragan Marović.

Viši sud u Podgorici je 5. juna prošle godine osudio 11 optuženih na ukupno 30 i po godina zatvora, zbog nezakonitosti tokom izgradnje fabrike za preradu morske vode, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније