Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 12. 2013. 11:24 >> 11:30
4

PODACI MONSTATA

Porodica "spala" na tri člana

U Crnoj Gori, prema podacima Monstata, ima ukupno 167.177 porodica. Podaci pokazuju da je od tog broja 78 odsto porodica sa vjenčanim bračnim parovima sa ili bez djece, dok ih je 15 odsto u kojima je samo majka sa najmanje jednim djetetom.

 

Monstat je utvrdio i da u Crnoj Gori ima četiri odsto porodica sa vanbračnim parovima sa ili bez djece, odnosno tri odsto porodica u kojima je samo otac sa najmanje jednim djetetom.

Posmatrano po crnogorskim gradovima, najviše je porodica u Podgorici (50.024), a najmanje u Šavniku (526). Nakon Podgorice slijedi Nikšić sa 19.278 porodica, Bijelo Polje (12.139), te Bar (11.723).

Monstat je utvrdio da je od ukupnog broja porodica u Crnoj Gori  njih 131.218 sa vjenčanim bračnim parovima sa ili bez djece, dok je porodica sa vanbračnim parovima sa ili bez djece 6.430.

„U Crnoj Gori ima 5.105 porodica u kojima je samo otac sa najmanje jednim djetetom, bez obzira na starost djeteta. Broj porodica u kojima je samo majka sa najmanje jednim djetetom, bez obzira na starost djeteta, je 24.424“, saopštio je Monstat.

Navodi se i da su prema brojnosti u svim gradovima Crne Gore najkarakterističnije porodice sa tri do pet članova, te da je u tom intervalu i prosječna porodica koja broji 3,2 člana.

Tako je u Podgorici 33.700 porodica sa tri do pet članova, 14.518 je dvočlanih porodica, dok je sa šest i više članova 1.806 porodica.

Struktura porodica po opštinama pokazuje da u Budvi i Cetinju 17 odsto porodica su one u kojima živi jedan roditelj sa najmanje jednim djetetom mlađim od 25 godina. Najmanje porodica u kojima žive djeca sa jednim od roditelja je u Ulcinju i to devet odsto. 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније