Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 12. 2013. 19:00 >> 19:01

KATOLIČKI BOŽIĆ

Čestitke Vujanovića i Đukanovića

Predsjednici države i Vlade, Filip Vujanović i Milo Đukanović čestitali su Božić svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti, svještenstvu, nadbiskupu barskom i primasu srpskom Zefu Gašiju i biskupu kotorskom Iliji Janjiću.

''Radujmo se zajedno ovim blagim danima, opredijeljeni da slogom, međusobnim poštovanjem i ljubavlju za bližnje ispunimo srca i domove svih naših ljudi", rekao je Vujanović.

Iskrenim zajedništvom i razumijevanjem ćemo, kazao je predsjednik, najbolje odgovoriti izazovima budućnosti.

"Poštujući vrijednosti tradicionalne bliskosti, koja je temelj sadašnjeg i trajnog međukonfesionalnog i međunacionalnog sklada naše Crne Gore i svih njenih građana'', navodi se u čestitki Vujanovića.

„Duboko uvažavam misiju Katoličke crkve i njenih vjernika u Crnoj Gori u izgradnji skladnih međunacionalnih odnosa i ukupnoj demokratizaciji savremenog crnogorskog društva. Izražavam želju da Božić podstakne njegovanje univerzalnih vrijednosti hrišćanskog učenja, sa vjerom da samo slogom i tolerancijom možemo nastaviti da gradimo zdravo društvo, utemeljeno na našem neprolaznom istorijskom nasljeđu i na evropskim vrijednostima koje njegujemo“, navodi se u božićnoj čestitki predsjednika Vlade.

Đukanović u čestitki iskazuje želju „da blagdanski dani donesu mir radost i blagostanje u sve domove u Crnoj Gori“.

Božićnu čestitku uputio je i potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković.

„Blagi dani koji nailaze prilika su da se podsjetimo da su mir, ljubav i poštovanje drugog univerzalne vrijednosti, te da je suživot zasnovan na istinskom uvažavanju put kojim gradimo zajedničku budućnost. Želim da moji sunarodnici radost praznika podijele sa porodicama i dobromislećim ljudima, a da svi zajedno još odlučnije zakoračimo putem ljubavi i razumijevanja“, navodi se čestitki Markovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније