Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 12. 2013. 16:53 >> 16:56

RASPODJELA NOVCA

Fond za manjine: 227 hiljada za 53 projekta

Upravni odbor (UO) Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava opredijelio je 227,5 hiljada eura za finansiranje 53 projekta, saopšteno je iz te institucije.

 

Iz Fonda su naveli da su u ponedjeljak, na sjednici UO donijeli odluku o drugoj raspodjeli novca Fonda za ovu godinu.

"Za tu svrhu Fond je raspolagao sa 227,5 hiljada eura, a na konkurs su prijavljena 202 projekata, od kojih formalno-pravne uslove nije ispunjavalo njih 74, pa su članovi Upravnog odbora raspravljali o preostalih 128 projekata", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su svi kandidati za projekte ukupno tražili oko million eura, a da je za 128 projekata koji su prošli formalnu proceduru bilo potrebno 544 hiljade eura.

"Poštujući Pravilnik o kriterijumima za vrednovanje i raspodjelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz sredstava Fonda, članovi UO donijeli su odluku da finansijski podrže 53 projekta u skladu sa odobrenim finansijskim sredstvima koja iznose 227,5 hiljada eura", navodi se u saopštenju.

Iz Fonda su naveli da se među 53 odobrena zahtjeva za finansiranje, nalaze se projekti svih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori koji se tiču očuvanja u razvoja nacionalne i etničke posebnosti, unaprijeđenja kulturnog identiteta i baštine, razvoja jezičkog identiteta i unaprijeđenje vjerskog identiteta

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније