Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 12. 2013. 16:04   >>  16:05

SERTIFIKATI NAJMLAĐIM

Demokratija bolja u rukama djece

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić uručio je sertifikate učenicima 47 osnovnih škola iz Crne Gore koji su učestvovali u projektu Demokratskih radionica, od juna do decembra.

 

Krivokapić je poručio da je demokratija bolja kada je u rukama djece.

"Predstavnici parlamenta su najsrećniji kada imaju priliku da se sretnu sa djecom, a kroz program Demokratskih radionica do sada je učestvovalo skoro sedam hiljada djece, a oni koji će u budućnosti odlučivati biće mnogo bolji od nas", kazao je Krivokapić na svečanosti u Vili Gorica.

 

Učenici osnovnih škola iz 19 crnogorskih opština učestvovali su u radionicama na temu Demokratija i parlament i Evropska unija.

Skupština organizuje projekat Demokratske radionice od oktobra 2012. godine.  Od tog perioda održano je 280 radionica,u kojima je učestvovalo 6.544 učenika iz 65 osnovnih škola širom Crne Gore.

 

Tokom radionica izrađeno je ukupno 231 dječjih novina i 49 radio priloga.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније