Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 12. 2013. 14:33 >> 14:37

VUJANOVIĆ OGORČEN

Napad na medije, napad na državu

Predsjednik Crne Gore FIlip Vujanović kazao je da napad na redakciju "Vijesti" doživljava sa "maksimalnim ogorčenjem" i dodao da onaj ko napada medije, napadna i državu.

Na pitanje novinara kako gleda na sinoćni napad na redakciju "Vijesti" i nedavni napad na načelnika barske policije, Vujanović je odgovorio, da i na jedan i na drugi napad gleda kao na otvorene izazove državi.

"U odnosu na napad na redakciju "Vijesti" doživljavam ga sa maksimalnim ogorčenjem. Mislim da je to iskaz velikog primitivizma, onih koji su se odlučili za taj napad. Obaveze države da boreći se za istraživačko novinarstvo, za slobodno novinarstvo, za slobodu novinara i slobodu medija učini sve da se izvršioci otkriju, da se postupak maksimalno ažurno i brzo završi i da se izvršioci kazne primjereno onome što će biti poruka svima“, poručio je Vujanović.

On kaže da jednako doživljav i napad na načelnika Centra bezbijednosti u Baru.

"Ne doživljavam ga kao napad samo na personalitet, doživljavam ga kao napad na državu, koja se odlučno bori protiv organizovanog kriminala i korupcije i čiji je jedan od eksponenata i boraca čovjek koga su napali. To je ozbiljan izazov državi i mi moramo takođe da učinimo sve da pokažemo da ćemo zaštititi državu i one učesnike tog državnog procesa koji se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije. Prema tome, to je ono što je bit poglavlja 23. i 24. borba protiv organizovanog kriminala te vrste koji se očigledno odlučio da napadne medije i da napadne državu", zaključio je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније