Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 12. 2013. 15:09 >> 15:17

USLOV DEMOKRATIJE

Krivokapić: Moramo imati krivce

Predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić je, komentarišući sinoćnji napad na ''Vijesti'', kazao da je da država konačno mora da ima krive, osuđene, izvršioce i nalogodavce.

''U državi koja je kandidat za Evropsku uniju, koja uzima sebi epitet da je lider u integracijama takve stvari su biti ili ne biti daljeg razvoja demokratije u državi'', rekao je Krivokapić.

On smatra da je napad mnogo više od udara na slobodnu riječ.

''To je udar na institucije koje čine temeljni stub institucija demokratije. Slobodna štampa je temeljna institucija demokratije, a Vijesti su jedna od najtiražnijih dnevnih novina'', naveo je Krivokapić.

On je najavio da će od parlamenta i mnogo više od Vlade da se dobiju što brži i konkretni rezultati, ''i da oko toga u parlamentu otvorimo vrlo brzo i saslušanja ako rezultata ne bude u primjerenom roku''.

Na pitanje da li ima ima dijela odgovornosti premijera Mila Đukanovića, s obzirom na govore o deratizaciji i medijskoj mafiji, on je ukazao da je Đukanović osudio napad na Vijesti.

''Danas je premijer direktno osudio napad. Vijesti su pod napadom mafije, a ne medijska mafija. Prema tome jasno je s koje strane je mafija. S one strane gdje eksploziv i gdje napad na Vijesti, tu dileme nema. Bez slobodnih medija ne može biti ni d od demokratije, ni u jednoj zemlji pa ni u Crnoj Gori'', rekao je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније