Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

03. 06. 2022. 20:17 >> 20:15

PROTEST GRAĐANA

Što prije nastaviti radove na putu ka BiH

Mještani više pljevaljskih sela koja se oslanjaju na regionalni put Pljevlja-Metaljka, protestovali su jer je rekonstrukcija te saobraćajnice obustavljena. Iz Uprave za saobraćaj poručuju da su ih usporili imovinsko-pravni odnosi, te izmještanje postojeće eleketro mreže.

Nekoliko stotina mještana pljevaljskih sela oslonjenih na put koji vodi od grada ka granici sa BiH okupili su se danas na Srdanovom Grobu, ne da bi proslavili eventualni završetak rekonstrukcije puta koji kasni godinu i po, već da bi upozorili nadležne da što prije nastave obustavljene radove.

Putovanje do grada, tvrde mještani, donosi sijaset problema: udarne rupe, zaglavljivanje vozila, nemoguć transport malina i drugog osjetljivog voća, a posebno ih zbog lične i bezbjednosti djece brinu odroni koje sami uklanjaju.

Već devet mjeseci na putu tvrde nema nijedne mašine niti bilo kakvih radova.

Put je, kažu mještani, međudržavni- spaja Bosnu i Crnu Goru, ali ni to, tvrde, ne utiče na nadležne da bi ubrzali i završili započete radove.

Prva faza rekonstrukcije 16,3 km puta puta košta 12 miliona eura i trebalo je da se okonča u decembru 2020 godine.

Iz Uprave za saobraćaj ne spore da su radovi obustavljeni, ali očekuju da će svi poslovi I faze bitui okončani do kraja godine.

"Novac za rekonstrukciju regionalnog puta R3, dionica Pljevlja – Metaljka I faza, u potpunosti je obezbijeđen iz Kapitalnog budžeta Crne Gore tako da nezvanične informacije o učešću Turske u finansiranjuovog projekta nemaju nikakvo uporište", saopštila je Uprava za saobraćaj.

Zahtjeve mještana za nastavak radova podržale su sve političke partije sa lokalnog nivoa kao i Opština Pljevlja čiji je potpredsjednik Nenad Rubežić danas bio sa sugrađanima.

Dejan Kandić, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније