Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 12. 2013. 12:40 >> 12:46
4

BOGDANOVIĆ NAJAVIO

Gradnju žičare počinjemo 2014.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović kazao je da će Prijestonica i dalje podsticati otvaranje novih radnih mjesta, navodeći kako već sada imaju potpisane ugovore koji predviđaju otvaranje 117 radnih mjesta u privatnom sektoru tokom naredne godine.

Bogdanović je na radnom doručku sa novinarima rekao da će naredne godine, nakon Dvorskog trga i Njegoševe ulice, proces sanacije istorijskog jezgra biti finalizovan rekonstrukcijom Studentskog trga, a u zavisnosti od interesovanja investitora, otvorena je i opcija gradnje hotela „Lokanda“.

Obećaoi je i da će naredne godine "konačno i napokon" početi gradnja žičare Kotor – Lovćen – Cetinje.

„Sve što je bilo na nama u procesu pripreme dokumentacije, završeno je još ljetos. Međutim, zbog čega su procedure potrajale – potrebno je pitati dio državnih institucija. Zato smo uostalom i bili spriječeni da ove godine raspišemo već najavljeni tender“, pojasnio je Bogdanović.

Istakao je i da će gradnja novih stambenih jedinica kroz javno–privatna partnerstva takođe biti u fokusu rada gradske uprave u predstojećoj godini.

„Sljedeće godine, projekat „Beautiful Cetinje“ biće nastavljen obnovom bivšeg ruskog poslanstva, u kojem će biti smješteno sjedište Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija. Jedan od ključnih projekata koji će početi 2014. godine biće i gradnja modernog fudbalskog stadiona na Obilića poljani, čiji će kapacitet iznositi do 4.000 sjedišta, a koji će zadovoljavati kriterijume UEFA“, najavio je prvi čovjek Cetinja.

On je rekao da nije iznenađen povlačenjem Zakona o prijestonici iz parlamenta.

„Riječ je o situaciji na koju sam ukazao u svojoj prvoj izjavi nakon lokalnih izbora, a odnosi se na to da dio političkih subjekata sada već otvoreno pokazuje neodgovoran odnos prema Cetinju. Stoga, Zakon na kojem smo radili gotovo dvije godine, od akta koji treba podstaći razvoj našeg grada, preko noći je, zahvaljujući dijelu stranaka postao - političko pitanje. Udruženim djelovanjem, blokirali su usvajanje Zakona, a prije svega, pokazali su koliko su privrženi Cetinju kao prijestonici svoje države“, kazao je Bogdanović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније