Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.S.

13. 07. 2022. 13:43 >> 13:40
2

PODACI POKAZUJU

Berane: Stomačni virus, a ne trovanje

Broj pa pacijenata sa stomačnim obolijevanjima u Beranama u opadanju je u odnosu na prethodne dane, što govori u prilog tome da se radilo o virusu. To je Portalu RTCG kazala direktorica Doma zdravlja u ovom gradu dr Julijana Zečević.

Prema njenim riječima, taj broj je danas prepolovljen i epidemija se polako smiruje.

“Budući da još nije završena smjena, ne mogu vam precizno kazati, ali šefovi odjeljenja su me izvijestili da je do ovog trenutka broj pacijenata upola manji u odnosu na juče i prekjuče. To govori u prilog tome da se radi o virusu. Možemo reći sada da se situacija polako smiruje", kazala je Zečević.

I podaci iz Hitne pomoći govore da broj pacijenata sa stomačnim obolijevanjima znatno opada.

“Kod nas je uglavnom gužva naveće, poslije 21 sat, kada završe rad izabrani ljekari. Tako smo prije dvije noći imali 80 pacijenata sa stomacnim problemima, a sinoć 40. Još se ljudi javljaju, ali opada broj", kazali su našem portalu u beranskoj Hitnoj pomoći.

Epidemija stomačnih obolijevanja izbila je odjednom u nedjelju naveče i juče i prekjuče taj broj je bio izuzetno veliki, ne računajući one koji su se sami liječili i nijesu javljali ljekarima.

U početku se spekulisalo sa tim da je riječ o trovanju, po načinu kako je za iznenada i za jednu noć bio veliki broj oboljelih, ali ljekari sada sa više sigurnosti tvrde da se radi o virusu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније