Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 02. 2013. 19:59 >> 19:53

VIDE POMAKE

LGBT Forum zadovoljan Vladinom strategijom

Nevladina organizacija LGBT Forum Progres izrazila je zadovoljstvo ponuđenim rješenjima u Vladinoj petogodišnjoj Strategiji za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba.

Nacrt strategije je, kako smatraju u toj NVO,  predstavljen kroz praktičan, kvalitetan i stručan tekst koji obuhvata sve segmente života LGBT zajednice.

„Dokument tretira sva pitanja koja su od važnosti za svakodnevni život, rad i napredak svakog pojedinca iz LGBT zajednice. Važna je i činjenica da je dokument razumljiv pripadnicima LGBT zajednice, profesionalcima iz sistema ali i svim građanima čije bi ponašanje treba da usmjeri i popravi.“, navodi se u saopštenju LGBT Foruma.

Dokument je, dodaje se, pozitivan i zato što pruža pomoć onima koji se trenutno protive konceptu ravnopravnosti svih građana bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ili rodni identitet.

Taklođe, LGBT Forum Progres zadovoljan je što je na današnjoj raspravi učestvovao sa 13 pripadnika LGBT zajednice, svojih aktivnih članova i saradnika, što, po njima, potvrđuje razvoj i vidljivost LGBT zajednice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније