Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 02. 2013. 08:06 >> 16:45

GODIŠNJICA ZLOČINA

Godišnjica otmice u Štrpcima

"Godišnjicu otmice u Štrpcima, danas će u sali Skupstine opstine Bijelo Polje,obilježiti rodbina stradalih putnika", saopštio je Damir Ličina, sin stradalog putnika.

Danas se obilježava 20 godina od otmice 19 putnika na željezničkoj stanici u Štrpcima (BiH), od strane pripadnika Višegradske brigade, koji su nakon toga likvidirani. Za pomenuti zločin osuđen je  Nebojša Ranisavljević iz Despotovca, na zatvorsku kaznu od 15 godina.

U sudskom postupku protiv Nebojše Ranisavljevića, pred Višim sudom u Bijelom Polju, utvrđeno je da je grupa pripadnika  Višegradske brigade,predvođena Milanom Lukićem, 27. Februara 1993. godine zaustavila voz koji je saobraćao na liniji Beograd-Bar.

Nakon legitimisanja putnika, iz voza su izveli 19 putnika, 18 Muslimana i jednog Hrvata, koje su kasnije odvezli u selo Prelovo kod Višegrada, gdje su ih likvidirali u garaži jedne  spaljene kuće nedaleko od Drine.

I u Podgorici će danas biti obilježeno 20 godina od zločina u Štrpcima, a predstavnici Foruma Bošnjaka Crne Gore položiće cvijeće na Spomen parku Pobrežje, u znak sjećanja na nevine žrtve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније