Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 01. 2014. 12:13 >> 12:18
3

NIJE NLO

Svjetla na nebu predznak zemljotresa

Naučnici su dugo sumnjali u vijekovima stare tvrdnje očevidaca u vezi sa svjetlima na nebu koja se pojavljuju u trenucima prije zemljotresa, a koja su mnogi pogrešno povezivali s neidentifikovanim letećim objektima i vanzemaljcima. Zato bi valjalo da i mi u Crnoj Gori, katkad, dignemo glavu - možda uočimo taj rani znak zemljoitresa.

 

Međutim, fotografski dokazi sada podržavaju te tvrdnje i stručnjaci počinju da ozbiljno shvataju taj prirodni fenomen, prenio je B92.

„Svjetla prije zemljotresa su pravi fenomen i u pitanju nijesu vanzemaljci niti neidentifikovani leteći objekti kako su ih ljudi do sada opisivali“, izjavio je Robert Teriol, glavni autor studije koja je ispitivala taj fenomen. 

On tvrdi da „duboko u Zemljinoj kori“ stijene formiraju električna punjenja kada se trljaju jedna o drugu, taj naboj se potom kreće ka površini uz geološke pukotine. 

Kada ti joni dođu do površine, oni stvaraju naelektrisan gas koji predstavlja izvor svjetla, piše Smitsonian. 

Teriolov tim došao je do tog zaključka sakupljajući podatke u vezi sa 65 zemljotresa koji su se desili od 1600. godine i koji su bili povezani sa svjetlima na nebu. 

Autori takođe nude i jedan savjet: „Ukoliko vidite svjetla na nebu, a živite na području gdje su zemljotresi česti, ona mogu biti rani znak za uzbunu da se približava zemljotres“.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније