Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 02. 2013. 12:28 >> 12:23

UNIVERZITET CG

Ubrzo kursevi cjeloživotnog učenja

Na Univerzitetu Crne Gore formirani su kursevi cjeloživotnog učenja-Preventivna fizioterepija i Turistički animator i organizator događaja.

Nacionalni koordinator Tempus programa Mira Vukčević kazala je da koncept cjeloživotnog učenja ima za cilj da sistematuzuje učenje u svim životnim razdobljima i svim oblicima, kako bi se odgovorilo na problem neusklađenosti obrazovanja mladih i odraslih, ali i na izazov dinamičnog tržišta rada. 

Vukčević je pojasnila da državni univerzit želi da ima raznovrsniju ponudu i da prenese poruku da za školovanje nikada nije kasno.

"Ideja je da se razviju kursevi koji će biti usklađeni sa tržištem rada i da se razvije kultura cjeloživotnog učenja u društvu. Tim novim pristupom obrazovanja neće dobiti samo oni koji se školuju, već i poslodavci i društvo u cjelini“, kazala je Vukčević.

Oni koji već imaju diplome, kako kaže, moći će da se doškoluju i tako unaprijede znanje i vještine i postanu konkurentniji.

Osim formalnog  tj., institucionalnog obrazovanja, Univerzitet Crne Gore razradiće i koncepte neformalnog, koje obuhvata sticanje znanja na radnom mjestu i informalnog obrazovanja, koje podrazumijeva pohađanje kurseva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније