Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 02. 2013. 15:59   >>  28. 02. 2013. 08:52

ZA PREVARE BANAKA

Podignuta optužnica protiv zagoričkog klana

Više državno tužilaštvo, nakon završene istrage, podiglo je optužnicu protiv deset osoba zbog krivičnog djela kriminalno udruživanje.

Optuženi su Čujović Miloš i Marković Nikola kao organizatori udruživanja te Stanišić Vidoje, Marković Nebojša, Klikovac Saša, Kovačević Dragan, Pejović Bojan, Vulević Radonja, Petričević Boris i Medenica Slađanja, kao pripadnici kriminalnog udruženja.

To kriminalno udruženje je, u periodu od 1. juna 2012. do 31. avgusta 2012., djelovalo na području Crne Gore i radi sticanja protivpravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem računarskih podataka putem instrukcija za plaćanje sa SWIFT kodovima optuženih uticalo na bankarski računarski sistem inostranih banaka, da se izvrši prenos novčanih sredstava na devizne račune optuženih, koji su u tu svrhu otvoreni kod crnogorskih poslovnih banaka i to u iznosu od gotovo milion i dvjesta hiljada eura.

Od tog iznosa su, kako se navodi, podigli više od 223.000 eura, dok je preostali iznos novca blokiran na deviznim računima, optuženih po zahtjevu Tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Podgorici, da optuženima produži pritvor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније