Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 01. 2014. 10:31 >> 10:33
3

IAKO NE MISLE SVI

Ručak za poslanike jeftin, pa još ukusan

Restoran Skupštine Crne Gore među najjeftinijim je restoranima u zemlji. Iako se cijene mijenjaju i usklađuju svakodnevno zbog različitog menija, kompletan ručak poslanike često košta od dva do tri eura, piše agencija Anadolija.

Najjeftiniji, kompletan ručak u restoranu u Skupštini, od predjela do kolača, košta do 3 eura. Za te pare poslanik može da pojede goveđu supu, pasulj i kupus salatu. Identičan ručak u restoranima sa „skromnijim“ cijenama u Podgorici koštao bi najmanje tri puta više.

Osim što poslanici imaju imunitet koji ih štiti od krivičnog gonjenja, plata predstavnika naroda je jedna od najvećih u Crnoj Gori. Poslanici, sa bonusima koje dobijaju za rad u skupštinskim odborima mjesečno prihoduju oko 1.500 eura. Prosječna plata u Crnoj Gori je 450 eura.

Upoređujući cijene hrane i pića skupštinskog restorana sa cijenama u restoranima u Podgorici, razlika je itekako uočljiva. Cijena kafe u restoranu u Skupštini je 0.50 eura, dok je kafa u podgoričkim restoranima između 1.2 do 1.5 eura. Slično je i kada je hrana u pitanju. Ručak za jednog poslanika u Skupštini košta do 3 eura, dok u ostalim restoranima u gradu, ispod 7 eura ne možete „pristojno“ ručati.

Najmlađi poslanik u parlamentu Crne Gore Dritan Abazović za Anadoliju kaže da ponekad ode u skupštinski restoran, ali da nije pretjerano oduševljen kvalitetom hrane.

"Mislim da bi kvalitet hrane mogao biti bolji, ali takođe moram priznati da, kada sam par puta ručao u restoranu Skupštine, bilo je ukusno", kazao je kratko Abazović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније