Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 01. 2014. 18:44 >> 18:45

ODGOVORNOST NA DRŽAVI

Stvoriti uslove za zdravu porodicu

Država bi trebalo ozbiljno da se pozabavi porodicom jer je ona temelj zdravog društva, ocijenjeno je iz Hrišćanski pokreta, koji je pozvao državne službe i društvene institucije da, na osnovama hrišćanskih načela, aktivno djeluju i unaprijede život u Crnoj Gori.

Hrišćanski pokret Crne Gore je osnovan 18. juna 2012. godine, kao nevladino udruženje građana.

Prema riječima jednog od osnivača Pokreta, Svetlane Lajović, cilj pokreta je da širi napredne ideje širom Crne Gore i da svojim društvenim izražajem mobiliše sve društvene činioce, političare i partije u državi i u Evropi, oko hrišćanskih vrijednosti.

"Izvor ovih hrišćanskih vrijednosti su Biblija i naša hrišćanska tradicija. Ovi izvori nijesu sami po sebi neki program djelovanja našeg Pokerta, oni su samo izvori koji nas pozivaju da služimo građanima Crne Gore", rekla je Lajović.

Ona je kazala da je cilj djelovanja da aktiviraju sve državne službe i društvene institucije, da na temeljima hrišćanskih načela aktivno djeluju i unaprijede život u Crnoj Gori.

Hrišćanski pokret je ranije organizovao prvu konferenciju politike porodice i interesovanje je, kako je navela, bilo veliko.

"Htjela bih da pojasnim samo da je Porodična politika naziv za konferenciju gdje je tema bio brak, odnosno kako se izboriti sa problemima u braku, kome se obratiti za savjet kada u Crnoj Gori ne postoji ni jedna institucija koja se bavi ovom problematikom", ukazala je Lajović.

Kako je kazala, konstatovano je da bi se preduprijedio veliki broj razvoda, samo da su bračni partneri imali nekog ko umije da ih čuje i posavjetuje.

"A porodica kao osnov postojanja cijelog društva je nešto čime bi država trebala ozbiljno da se pozabavi. Smatramo da je zdrava porodica, temelj zdravog društva", rekla je Lajović.

Primjeri zašto bi država trebala da se pozabavi porodicom su, kazala je ona, brojni.

"Čovjek ili žena koji su sretni u braku su produktivniji na poslovima, manje oboljevaju. Samim tim ne koriste bolovanja, manje koriste zdrastvene usluge i manje koštaju državu", ocijenila je Lajović.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније