Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 01. 2014. 20:14 >> 20:24
1

ČESTITKA

Krivokapić:Novinarstvo-žila kucavica demokratije

Žila kucavica demokratije u državi je profesionalno i slobodno novinarstvo. Demokratija živi i raste kroz glas novinara koji je britak i posvećen javnom dobru, navodi predsjednik Skupštine Ranko Krivopkapić, čestitajući novinarima, poslenicima slobodne misli i riječi, 23. januar – Dan novinara Crne Gore.

„U procesu evro-atlanskih integracija mediji imaju posebno mjesto za kormilom našeg broda, države Crne Gore, koja ide ka luci ujedinjene Evrope, Evrope koja baštini vrijednosti vladavine prava, slobodne riječi i dostojanstvenog rada“, naveo je Krivokapić, naglašavajući da glas novinara treba biti korektiv političko-društvenih procesa koji za cilj imaju istinu i pravo građanina da zna.

„Pravo na informisanost i istinu, te na slobodnu riječ, su našim Ustavom utkani u temelje moderne Crne Gore, i ništa ih ne smije poljuljati. Država koja ne može odbraniti slobodnu riječ ne budi vjeru u snagu i dostojanstvo čovjeka. Dužnost države je da stane u odlučnu odbranu prava, posebno onih koja se odnose na ljudske slobode“, napisao je predsjednik parlamenta.

Na kraju, Krivokapić novinarima zahvaljuje „na vašoj predanoj želji za informacijom i istinom,  na vašem istrajnom javnom poslu“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније