Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 01. 2014. 21:36 >> 21:37

SINDIKAT

Nerazriješeni napadi-atmosfera straha

Zaposleni u medijima rade u veoma teškim okolnostima i često su meta napada,a najviše zabrinjava što mnogi takvi slučajevi nijesu razriješeni i što stvaraju atmosferu nesigurnosti i straha, saopšteno je iz Sindikata informativne, grafičke i izdavačke djelatnosti.

Dan novinara Crne Gore obilježava se 23. januara na dan kada je izašao list „Crnogorac“ 1871. godine, prvo crnogorsko glasilo.

U saopštenju, povodom Dana novinara, predsjednik Sindikata infornmativne, grafičke i izdavačke djelatnosti, Branko Vujisić, kazao je da je videntno da zaposleni u medijima u Crnoj Gori rade u veoma teškim okolnostima i da su često meta napada, bez prave zaštite i uslova da na profesionalan način obavljaju zahtjevne poslove.

“Najviše zabrinjava činjenica da mnogi napadi na novinare nijesu razriješeni što stvara atmosferu nesigurnosti i straha, usporava napredak zemlje i umanjuje ostvarene rezultate. Krajnje je vrijeme da nadležni organi shvate ozbiljnost problema i u što kraćem roku rasvijetle sve neriješene slučajeve napada na novinare i medije”, rekao je Vujisić.

Prema njegovim riječima, niske zarade, neredovne isplate i neuplaćivanje doprinosa ugrožavaju egzistenciju zaposlenih “ i zbog toga podržavamo sve sindikalne aktivnosti u medijima i zajedničke akcije kojima se štite prava zaposlenih”.

“Novinare i ostale zaposlene u medijskoj zajednici pozivamo da poštuju kodeks i standarde profesije i uzdrže se od plasiranja neprovjerenih informacija i objavljivanja sadržaja koji diskredituju dostojanstvo pojedinaca i grupa”, naveo je Vujisić.

On je kazao da u Sindikatu smatraju da se problemi najbolje mogu riješiti kroz neposrednu komunikaciju medija, izvršne i zakonodavne vlasti, pravosudja i civilnog sektora.

“Zato ćemo organizovati okrugli sto na kojem će relevantni učesnici definisati predloge za rješavanje najvećih problema sa kojima se suočavaju mediji u Crnoj Gori”, najavio je on.

MINA

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније