Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2014. 10:55 >> 10:55

ČESTITKE NOVINARIMA

Podržati profesionalno novinarstvo

Tradicija crnogorskog novinarstva i izgovorene riječi u Crnoj Gori dodatno obavezuje novinare da medijska scena bude samo područje plemenitih stremljenja za istinom i demokratijom, koja će imati podršku svih građana, ocijenio je predsjednik države Filip Vujanović.

On je čestitao 23. januar Dan novinara Crne Gore.  "Upućujem vam iskrene čestitke povodom Dana novinara i želje da na demokratskom i evropskom putu Crne Gore nezavisnost novinarske riječi i profesionalna odgovornost medija budu garant demokratskog društva", navodi se u čestitki Vujanovića.

On je rekao da kao što je temeljni zadatak medija da promovišu istinu, slobodu, pravdu i demokratiju, ma kako različito interpretirali te značajne vrijednosti, tako je i zadatak novinara koji časno i odgovorno obavljaju svoj posao da radom i djelovanjem nametnu na medijskoj sceni kriterijume i kvalitete profesionalne etike.

"Crna Gora će nadalje afirmisati i podržavati profesionalno novinarstvo, gdje će ambijent slobodnog i nezavisnog informisanja biti zasnovan na etičkim i demokratskim principima u interesu svih građana", kaže se u čestitki Vujanovića.

 

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović uputio je danas čestitku povodom Dana novinara Crne Gore.

"Vjerujući da će crnogorsko novinarstvo i u budućnosti biti utemeljeno na modernim profesionalnim postulatima, čime će i dalje na najbolji način doprinositi društvenim procesima, svim medijskim djelatnicima upućujem srdačne čestitke povodom 23. januara - Dana novinara Crne Gore", navedeno je, između ostalog, u čestitki gradonačelnika Bogdanovića.

I Liberalna partija čestita je svim medijskim poslenicima, 23. januar Dan novinara Crne Gore i pozivala državne organe da medijima omoguće neophodne uslove za slobodan rad.

"Direktno ili indirektno ometanje i zanemarivanje razvoja medija, jedan je od najsnažnijih oblika manipulacije javnim mnjenjem u Crnoj Gori, a činjenica je da mediji kod nas u posljednje vrijeme rade u gotovo nemogućim uslovima. Znajući za veoma teško stanje u medijima u Crnoj Gori, a poznato je da kod pojedinih, vlast ali i dijelom opozicija, imaju utacaj i vrše kontrolu i zloupotrebu informacija, svjesni smo da demokratizacija odnosa u društvu jedino može dovesti do ostvarivanja uloge medija kojoj težimo", naveo je predsjednik LP Andrija Popović u čestitki novinarima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније