Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2014. 15:23 >> 15:23
2

UBRZATI ISTRAGU

Nikšićki lovci: Pokolj srna namješten

Nakon, mještana Golije i članovi Društva lovaca "Dr. Zoran Kesler" u Nikšiću organizovali zbor na kome je poručeno da su kože i glave ubijenih srna na Goliji podmetnute su da se ukalja ime društva koje baštini tradiciju dugu devet decenija.

Udruženje lovaca "Dr. Zoran Kesler" u Nišiću zatražilo je od nadležnih državnih organa da ubrzaju postupak kako bi riješili dilemu i otkrili krivolovce koji su, prije skoro mjesec, ustrijelili srne na Goliji.

Vršilac dužnosti Udruženja, Radoman Jokić, kazao je da je jedini interes pravih lovaca da se otkriju počinioci krivičnog djela.

"U interesu svih lovaca treba što prije riješiti slučaj, jer nas dugo drže u dilemi", poručio je Jokić.

Javnost je u prvi mah obaviještena da je ubijeno devet srna, kazao je član odbora udruženja Milan Vujović.

"Vidjeli smo četiri kože, očigledno slabo prebrojane, ali dobro namještene, poslužiše kao odskočna daska svemu što je u proteklom perodu zadesilo nikšićke lovce. Lovstvo pokušava da blati mala šačica naručilaca, koji su, sigurnio smo, sve ovo podmetnuli mještanima i naučiše ih da sve prijave novinarima, a ne organima gonjenja", kazao je Vujović.

On je kazao da udruženje s pravom sumnja da je riječ o podvali.

"I pticama na grani je jasno da je riječ o isceniranom događaju. Cilj je bio da se ukalja ime društva starog 90 godina", smatra Vujović.

Povodom zahtjeva mještana Golije da se zabrani lov, Jokić je rekao da je na tom području bio na snazi zabran lova već sedam godina.

Predsjednik skupštine tog lovačkog društva, Zoran Rončević, saopštio je da od 520 članova organizacije, samo su četri iz Golije koji plaćaju članarinu. Bez želje da optužuje, Rončević je rekao da na prostoru Golije ima, nezvanično, 300 pušaka.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније