Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 01. 2014. 14:28 >> 14:28

HLADNI REGION

Nakon plusa u debeli minus!

Nakon proljetnih temperatura u januaru, regiju Balkana ovog vikenda zahvatilo je pravo zimsko vrijeme s niskim temperaturama.

 

U većini gradova u regiji temperature su danas ispod nule, dok u nekim još uvijek pada snijeg.

Kad je riječ o Crnoj Gori, temperature su u plusu u južnim i centralnim predjelima, gdje je danas malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima. Prohladno je i vjetrovito, dok je na sjeveru pretežno oblačno i veoma hladno, uz povremeno provijavanje slabog snijega i mećavu.

Najniža temperatura izmjerena je na Žabljaku, minus sedam, u Podgorici je šest, a u Herceg Novom deset stepeni. U ponedjeljak, prema prognozama, biti malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima, dok se tokom utorka očekuju padavine.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Sarajevu je u 11 sati izmjereno minus tri stepena, dok je nešto hladnije bilo u Zenici, minus sedam, te Tuzli i Banja Luci minus pet. Na Jahorini i Bjelašnici temperatura iznosi minus osam stepeni, dok je u Mostaru 13 stepeni.

U ponedjeljak će jutarnje temperature ostati ispod nule, te će se kretati od minus deset do minus osam, u južnim dijelovima oko nule. Dnevne će se kretati od minus dva do nule, dok se u utorak ponovo očekuje snijeg i kiša.

Kada je riječ o Hrvatskoj, u unutrašnjosti zemlje temperature se kreću od minus osam do minus tri, dok su u primorskim predjelima zemlje temperature iznad nule. U Zagrebu i Slavonskom Brodu danas je izmjereno minus pet, Karlovcu minus tri, te Varaždinu minus sedam. U Splitu je danas sedam stepeni, Zadru pet, te Makarskoj osam stepeni.

Sutra se u Hrvatskoj očekuje naoblačenje, sa mjestimičnim sniježnim padavinama, a na sjevernom Jadranu sa kišom. Jutarnje temperature većinom između minus 12 i minus sedam, u Slavoniji ponegdje i niža, na Jadranu od minus jedan do četiri, a najviša dnevna minus pet do nula, na Jadranu od sedam do 12 stepeni.

I u Srbiji su danas temperature pretežno ispod nule. U Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici izmjereno je minus osam stepeni, u Beogradu minus pet, i u Nišu minus šest. U ponedjeljak se u Srbiji očekuje zadržavanje niskih temperatura i hladnog vremena, dok se u utorak ponovo očekuju padavine i snijeg.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније