Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 01. 2014. 18:25   >>  18:26

TIVAT

Ugrađuju specijalni lift u Domu zdravlja

U tivatskom Domu zdravlja počela je ugradnja specijalnog lifta za osobe sa posebnim potrebama. Izvođač radova je firma "Tri best" iz Banja Luke, a građevinske radove za postavljanje lifta obavila je tivatska građevinska firma „SAM Invest“, koja će uraditi i prilaz u Dom zdravlja za invalidska kolica.

Investicija se realizuje zahvaljujući donaciji koju je Dom zdravlja dobio prošle godine od italijanske regije Friuli Venecija Đulija i grada Monfalkonea, posredstvom ambasade Italije u Podgorici, a podržana je i od kotorske  NVO „Zajednica Italijana Crne Gore“ iz Kotora.

Inicijativu za tu značajnu aktivnost pokrenula je medicinska sestra, Angelina Uskoković, koja je zaposlena u Domu zdravlja Tivat, a podržala ambasada Italije, prenio je Radio Tivat.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je nakon malo dužeg čekanja i administrativnih procedura izdalo građevinsku dozvolu, a kompanija „SAM Invest“ će taj projekat pomoći tako što će ugovorene radove obaviti besplatno.

Montažom lifta u Domu zdravlja će riješiti problem slabo pokretnim pacijentima i starijim osobama, kojima teškoću predstavlja stepenište.

Zbog lakšeg dolaska do Dječijeg dispanzera koji se nalazi na spratu, lift će, osim djeci sa teškoćama u razvoju, olakšati i roditeljima male djece sa kolicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније