Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 02. 2014. 15:35   >>  15:37 2

90. GODINA

Đukanović čestitao rođendan Voju Staniću

Premijer Milo Đukanović čestitao je crnogorskom slikaru Voju Staniću 90. rođendan, poručujući da djelo tog umjetnika prevazilaci granice Crne Gore.

„Vaš životni i stvaralački put i djelo simbolizuju neprolaznost ljudskog bitisanja u njegoševskom smislu i univerzalnost umjetničkih i kulturnih vrijednosti, što daleko prevazilazi granice Crne Gore, koja je i po Vama prepoznata i cijenjena u Evropi i svijetu. Hvala Vam što ste svoju zemlju proslavili autentičnim umjetničkim izrazom, jednako razumljivim na svim meridijanima. I što ste u svom časnom vijeku uvijek bili na pravoj strani slavne crnogorske istorije, crtajući i svojim činjenjem i svojim djelom njene najsvjetlije stranice", navodi se u čestitki koju je premijer uputio Staniću.

Uz želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, Đukanović je istakao da je "malo velikana i u mnogo većim narodima i zemljama sa tako blistavom biografijom, koji se jednako mogu podičiti raskošnim umjetničkim talentom i djelom, kao i hrabrošću u antifašističkoj borbi i tokom tragičnog raspada bivše Jugoslavije.

„Jednako tako i mudroću, društvenim angažmanom i ličnim dostojanstvom", poručio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније