Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 02. 2014. 10:32 >> 10:32
1

CGO RASPISAO

Konkurs za priču "Piši i upoznaj EU"

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisao je konkurs „Piši i upoznaj EU!“ za najbolju priču o Evropskoj uniji, u okviru projekta “Međugeneracijsko učenje za evropsko aktivno građanstvo”, koji EU finansira kroz program Evropa za građane.

 

„Da li ste inspirisani Evropskom unijom, njenom kulturom ili vrijednostima? Kako vi vidite EU? Što očekujete od izazovnog procesa evropeizacije Crne Gore? Kako sve to utiče na vaš život? Kakva su vaša lična očekivanja?  - samo su neka od pitanja koja služe kao vodič onima koji imaju želju da svoj doživljaj Evropske unije podijele sa drugima, uz napomenu da kreativnost i originalnost predstavljaju preporuke za nagradu“, navode iz CGO

Autori se na konkurs prijavljuju dostavljanjem teksta koji može biti u formi eseja, kratke priče ili intervjua, zatim kratkih biografskih podataka i saglasnosti da priča može biti objavljena u okviru projektnih aktivnosti, a cijela dokumentacija se može dostaviti u elektronskom obliku putem e-maila na ana@cgo-cce.org ili poštom na adresu Centar za građansko obrazovanje (CGO), Njegoševa 36/1, 81 000 Podgorica.

„Prednost prilikom ocjenjivanja imaće tekstovi koji se odnose na međugeneracijski dijalog i  prevladavanje stereotipa, čuvanje sjećanja, prevladavanje predrasuda i stereotipa. Konkurs je otvoren za sve građane Crne Gore, a jedan autor može učestvovati samo sa jednim tekstom koji treba da prijavi do 05. marta 2014, do 17 sati“, navodi se u saopštenju. 

Pobjedničke priče iz svake od zemalja učesnica biće prevedene na engleski jezik i objavljene u završnoj publikaciji ovog projekta.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније