Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 02. 2014. 14:52 >> 14:56
4

FORUM PROGRES TRAŽI

Preimenovati aerodrome u Podgorici i Tivtu

Nevladina organizacija LGBT Forum Progres podnijela je inicijativu Vladi i Aerodromima Crne Gore da razmotre mogućnost da se aerodromi u Podgorici i Tivtu, nazovu po čuvenom filmskom radniku Dušanu Vukotiću, odnosno po Leopoldu Bogdanu Mandiću.

„LGBT Forum Progres predložio je da se razmotri mogućnost da aerodrom u Podgorici nosi ime Dušana Vukotića (1927-1998), člana Crnogorske akademije nauke i umjetnosti, doajena jugoslovenske karikature i animiranog filma koji je ostavio trajni trag u razvoju svjetske animacije“, kazali su iz te organizacije.

Vukotić je, kako su naveli, filmski stvaraoc koji je pripadao crnogorskoj i hrvatskoj kulturi a koji je za film “Surogat”, 1962. godine, dobio Oskara.

„Vukotić je predavao režiju na Akadamiji kazališne umjetnosti u Zagrebu. Brojni članovi LGBT Foruma Progres, koji su profesionalni prisutnosti u oblasti umjetnosti, vjeruju da je u interesu crnogorske kulture, države i trajnog sjećanja na tog stvaraoca da glavni nacionalni aerodrom nosi Vukotićevo ime“, saopštili su iz Progresa.

Ta NVO je, na osnovu inicijativa podružnica iz Boke, predložila da se aerodrom u Tivtu nazove po, kako su rekli, svetom Leopoldu Bogdanu Mandiću (1866-1942) rođenom u Herceg Novom, čiji se kult poštuje u cijelom svijetu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније