Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 03. 2013. 22:42 >> 23:12
1

NAJAVA

Konjević: Imamo priliku da vratimo povjerenje

Povjerenje je poljuljano i imamo priliku da u narednom periodu građanima dokažemo da se adekvatno možemo boriti protiv kriminala. Smatram da je zakonski okvir u Crnoj Gori adekvatan za borbu protiv organizovanog kriminala. Mnogo lakši dio procesa je izmjena zakona, ali mnogo teži dio je primjena tih zakona, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

On je večeras, gostujući na TV Atlas, kazao da očekuje da će procesi koji će se otvoriti vratiti poljuljano povjerenje u institucije.

 

 

Konjević je kazao da je ogromna šteta nanesena državnim insititucijama odlukama osnovnog tužilaštva u Baru u slučaju Škerović.

Potvrdno je odgovorio na pitanje „da li ima sumnje u korupciju u sudstvu, tužilaštvu i policiji i da li ispituje vezu konkretnih ljudi sa kriminalcima“.

"Javnost je bila zbunjena onim što se dešavalo u Baru, u slučaju Škerović. Odluka Osnovnog tužilaštva u Baru ne doprinosi povećanju povjerenja javnosti u tužilaštvo. Ja sam bio ogorčen kao građanin što se ne određuje zadržavanje  i da im se ne određuje pritvor kod sudije za istrage. Sumnja koja je bila iskazana da su bili umiješani u neka krivična dijela bila je dovoljna da se odredi pritvor, da bi tužilaštvo imalo vremena da radi svoj posao“, rekao je Konjević.

On smatra da je u tom slučaju bilo prilike da se koriguju odluke određenih organa.

"Ne možemo skrivati ono što građani Bara znaju. Oni znaju da na teritoriji Bara imamo nekoliko veoma jakih kriminalnih grupa, koje u tom gradu imaju značajnu imovinu. Pitanje koje mi građani Bara mogu postaviti je kako su te osobe stekle toliku imovinu i to je pitanje na koje mi sada treba da damo odgovor. I u narednom periodu treba se očekivati odgovor države", rekao je Konjević.

Ministar unutrašnjih poslova saopštio je da policija nije prisluškivala novinara i urednika lista Dan.

"Prema informacijama koje ja imam, nije bilo prisluškivanja“, kazao je Konjević u emisiji "Živa istina" na Atlas televiziji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније