Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 02. 2014. 17:12   >>  18:46 11

SERIJAL O CG

Milić: Priču počinjete od Njegoša

Serijal Alehemije Balkana o Crnoj Gori od četvrtka će biti prikazivan na Al Džaziri Balkan. Urednik dokumentarnog programa Alhemije Balkana i direktor vijesti i programa na Al Džaziri, Goran Milić za radio Antena M kaže da će u serijalu o Crnoj Gori, koji broji 11 epizoda, u trajanju od pola sata biti prikazano od svega pomalo.

 

"U svakoj emisji ima i onih koji loše žive i onih koji žive sjajno, ima velikih investicionih uspjeha, ali i propale industrije, zatim individulanih pokušaja u poljovrivredi, pa do zapuštenih polja, prikazujemo i mjesta na primorju koja su skočila jedno stoljeće unaprijed, a druga su slična kao prije 30 godina", priča Milić za Antenu M.

U serijalu će biti prikazan i razgovor sa premijerom Milom Đukanovićem, koji će biti podijeljen po emisijama.

"Tako da će u jednoj premijer govoriti o investicijama, u drugoj o mentalitetu Crne Gore, trećoj o optužbama za korupciju. U tri emisije će i TBOK komentarisati razne stvari na svoj način", najavio je Milić.

Išlo se uzduž i poprijeko Crnom Gorom, ispričane su istorijske istine, koje su kaže Milić, uvijek pomiješane sa legandama.

"Crna Gora je jedinistvena zemlja u kojoj kada pitate konobara o prometu, on počne od kralja Nikole i Njegoša".

Milić navodi šta je u serijalu izbjegnuto.

"One ljude koji samo pričaju da nešto ne valja, koji kažu neka se svi ovi skinu sa vlasti, kada ih pitam šta vi nudite, ne nudim ništa neka samo ovi odu", kazao je Milić.

Serijal o Crnoj Gori u odnosu na onaj o Bosni i Hercegovini, dodaje Milić zamšiljen je drugačije - da ne bude refleskija dnevne politike, već da prikaze mentalitet naše države, ali i to kako se Crna Gora doživljava sa strane:

"Vodim računa da su gledaoci koji govore hrvatski, srpski, bosanski i oni jednostavno o Crnoj Gori imaju jednu predstavu, koja je 70 odsto tačno, ostalih 30 odsto se iznenade, tako da smo mi to tako i kombinovali šta je istinita predstava o Crnoj Gori, a onda smo i pokazali, npr. svi znaju da Tito ima vilu u Igalu i tako prođete kroz tu vilu i otkrijete neke stvari koje nijesu poznate".

U odnosu na BiH u Crnoj Gori, kako smatra Milić postoji mnogo više industrsijske kulture.

"U Crnoj Gori se osjeća duh nezaposlenosti i sa druge strane manjak radne snage. Sve investicije koje imate i poslove koji su profitabilni su sa radnom snagom koja nije iz Crne Gore, tako da će  Crna Gora imati veliki problem sa prekvalifikacijom radne snage", poručuje Milić.

On kaže da je ideja Al Džazire Balkan da napravi serijal o svim državama iz regiona, nakon Crne Gore, BiH, Srbije, Hrvatske, na red će doći Makedonija, Kosovu, Slovenija, Bugarska. 

Serijal Alehemije Balkana o našoj državi pratite od četvrtka na Al Džaziri Balkan od 9 sati i 30 minuta.

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније