Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 02. 2014. 12:54 >> 12:55

SUNČANI FEBRUAR

Proljeće na Balkanu, temeprature iznad prosjeka

I predstojeći februarski dani donijeće nam visoke temperature za ovo doba godine, pa će se tako jutarnje temperature kretati od pet do deset stepeni, a dnevne od 15 do čak 20 stepeni, saopštili su klimatolozi.

 

U Crnoj Gori će preovladavati sunčano vrijeme bez padavina, uz povremeni razvoj oblačnosti. Dnevne temperature vazduha biće od 15 u centralnim dijelovima zemlje, do 20 na jugu.

Maksimalne temperature u Srbiji kretaće se od 15 do 21 stepen, a građani će imati priliku uživati u sunčanom vremenu sa kraćim intervalima naoblačenja.

Suva zima sa temperaturama iznad prosjeka za ovo doba godine traje treći mjesec u Bosni i Hercegoviniu, a padavine i znatno niže temperature očekuju se tek krajem februara, potvrdio je za Anadoliju klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Željko Majstorović.

Krajem ove sedmice očekuju se manje padavine i niže temperature, dok će nakon 23. februara doći novi talas padavina. Majstorović je kazao kako će u centralnoj Bosni biti i snijega, ali količinu padavina nije moguće predvidjeti.

"Padavine i niže temperature nastaviće se i početkom narednog mjeseca. U narednim danima temperature će se zadržati iznad višegodišnjeg prosjeka i to je obilježje ovog mjeseca. U Hercegovini možemo očekivati padavine bliže prosjeku, dok će u ostalim dijelovima zemlje padavine biti ispod prosjeka", rekao je Majstorović, dodavši da se slično vrijeme očekuje i u ostatku regije.

U Sarajevu i većini bh. gradova u naredna tri dana preovladavaće pretežno sunčano vrijeme sa povremenim naoblačenjem. Dnevne temperature kretaće se od 13 do 20 stepeni Celzijusa.

U Hrvatskoj se takođe očekuje sunčano vrijeme sa povremenim padavinama, dok će se dnevne temperature kretati od 14 u unutrašnjosti do 18 u primorskim dijelovima zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније