Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 02. 2014. 13:16 >> 13:36

JUČERAŠNJI POŽAR

Porodica Jolović ostala bez krova nad glavom

U požaru koji je juče izbio u žabljačkom selu Njegovuđa do temelja je izgorio objekat u kome je stanovala porodica Jolović. Beba i njena osamdesetogodišnja majka Hatidža ostale su bez krova nad glavom i kompletnog pokućstva.

"Sve je do temelja izgorjelo. Pet punih soba samo imali i sve što treba u kući da ima. Ja sam bila u Žabljaku. Komšije su majku izvele iz požara. Vatrogasci su stigli za osam minuta, došle su sve komšije, svi su pomagali, ali jak vjetar nije dao da se kuća spasi", priča Beba Jolović.

Porodici Jolović prve su u pomoć pritekle komšije, a danas su sa predstavnicima Opštine Žabljak održali sastanak na kome je dogovorena pomoć postradaloj porodici.

"Naišli smo na dobro razumijevanje lokalne uprave i Komunalnog preduzeća. Oni su obezbijedili novčanu pomoć za najneophodnije stavari pošto je porodica Jolović ostala bez ičega. I mi mještani smo se organizovali da pomognemo. Danas ćemo im obezbijediti drva i najneophodniji namještaj a moram posebno da isteknem našeg sugrađanina Dušana Zejaka koji je ustupio svoj stambeni prostor za njihov privremeni smještaj. Imamo obećanje od Opštine Žabljak da će se stambeni prostor za ovu porodicu riješiti najkasnije do ljeta", kazao je mještanin Sveto Anđelić.

Za trajno stambeno zbrinjavanje porodice Jolović, Opština Žabljak planira izgradnju montažnog objekta na postojećoj lokaciji.

Potrebna je i pomoć ljudi dobre volje, pa je kod Crnogorske Komercijalne banke otvoren žiro račun na ime Hatidže Jolović na broj 510301293329801897.

Uzroci požara se ispituju.

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније