Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 03. 2013. 09:50 >> 08:44

EPCG i CGES

Neizvjestan dogovor o KAP-u

Predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) Dragan Laketić izjavio je za Antenu M da su Elektroprivreda (EPCG) i CGES u stalnim pregovorima kako bi do srijede riješili problem snabdijavanja strujom Kombinata aluminijuma (KAP).

’’Nažalost, KAP od 1.januara nema snabdjevača, a ono što je obaveza CGES-a kao operatora prenosne mreže u Crnoj Gori je da vodi računa o stabilnosti elektroprenosnog sistema u Crnoj Gori. Elektroprenosni sistem je u skladu sa Zakonom o energetici dao nalog EPCG-u kao jedinom proizvođaču električne energije u našoj zemlji da pokrije taj debalans kako bi s seačuvao sistem. Znači, CGES ne snabdijeva KAP jer je nama zakonom zabranjeno da snabdijevamo bilo koga, pa tako i Kombinat“, tvrdi Laketić.

Prema njegovim riječima Elektroprivredaje, potisnuta vjerovatno svojim problemima izrazila je svoje, kako on kaže, neslaganje sa ovakvom situacijom s obzirom na to da tu energiju koju CGES naručuje za balansiranje i stabilan rad sistema troši KAP. 

"To je jedna situacija koja je prilično komplikovana, nova i nesvakidašnja i prosto se nalazimo ujednoj situaciji gdje svako ima svoje poglede na stvari“, rekao je on.

Laketić je ocijenio da je veoma teško prevazići problem koji je nastao,a to je naplata skoro četiri miliona eura struje koju je KAP potrošio takoreći nelegalno u januaru. S jedne strane, iz Elektroprivrede tvrde da taj dug treba da plati Elektroprenosni sistem, dok iz Elektroprenosnog sistema tvrde da je to dužnost KAP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније