Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 03. 2014. 17:41 >> 17:41

ZADOVOLJNI DOGOVOROM

Invalidi rada odustali od daljih protesta

Socijalnim dijalogom do konačnog rješenja, tako su se danas u Bijelom Polju dogovorili predstavnici invalida rada sa sjevera i ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, na sastanku kod predsjednika Opštine Aleksandra Žurića.

Bošković je pokazao razumijevanje za loš socijalni status invalida rada pa je, u cilju pronalaženja najboljeg rješenja, predložio da se kroz socijalni dijalog koji će već u petak biti nastavljen u Kolašinu, pokuša naći rješenje koje će zadovoljiti zahtjeve invalida rada, saopštio je nakon sastanka predsjednik bjelopoljskih invalida rada Lazar Knežević.

„Veoma je bitno da se naši zahtjevi riješe na najbolji mogući način, s čim se složio i ministar Bošković, pa ćemo na tome raditi u narednom periodu“, istakao je Knežević.

Ministar rada i socijalonog staranja je današnji sastanak doživio kao nastavak razgovora iz decembra mjeseca u cilju pronalaženja za obje strane prihvatljivog rješenja.

„Dobro je da i predstavnici invalida rada shvataju da se nemože doći do rješenja na način kako su oni ranije smatrali da je moguće.Takva rješenja ne postoje u našoj zakonskoj regulativi niti su do sada bila primjenjivana. Ona bi izazvala pravni nesklad između  invalida rada koji su ranije otišli u penziju kao i onih koji su se po redovnoj proceduri penzionisali. Zato ćemo  individualnim rješenjima, u skladu sa postojećim zakonima, za neke  invalide pronaći adekvatna rješenja. Na taj način ćemo poboljšati socijalnu sliku koja u ovom trenutku nije nimalo povoljna zbog situacije iz 2003. godine, kada je veliki broj radnika proglašen tehnološkim viškom uz sticanje invaliditeta druge i treće kategorije “, saopštio je ministar Bošković.

Nakon dogovora o nastavku socijalnog dijaloga, invalidi rada su odustali od bilo koje vrste protesta.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније