Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 03. 2014. 20:58 >> 20:59

BOGDANOVIĆ U HR

Intenzivirati saradnju Cetinja i Rijeke

Cetinje i Rijeka treba da inteziviraju saradnju, koja može biti unaprijeđena i kroz zajednički angažman u pogledu projekata Evropske unije, konstatovali su gradonačelnici Aleksandar Bogdanović i Vojko Obersnel.

 

Bogdanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, danas boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Rijeci, gdje se sastao Obersnelom i predsjednicom gradskog vijeća Doroteom Pešić – Bukovac.

"Tokom sastanka, upriličenog u Gradskoj kući u Rijeci, gradonačelnici gradova pobratima razmijenili su informacije o aktivnostima dvije lokalne administracije, pri čemu je posebno razgovarano o smjernicama vezanim za buduću bilateralnu saradnju", navodi se u saopštenju.

Bogdanović je kazao da odnosi dva grada u narednom periodu moraju biti intenzivirani, sa čim se saglasio Obersnel.

Obersnel, ujedno i član Odbora Komiteta regiona EU, istakao je kako saradnja Rijeke i Cetinja može biti unaprijeđena i kroz zajednički angažman u pogledu projekata EU«.

"Uz saradnju na kulturnom, sportskom i administrativnom planu, razgovarano je i o mogućnostima koje se tiču partnerstva u oblasti visokog obrazovanja, ali i podsticanja realizacije drugih projekata od obostranog interesa", saopšteno je iz Bogdanovićevog kabineta.

Bogdanović je pozvao Obersnela da posjeti Cetinje. Kako je Rijeka prije nekoliko godina bila domaćin manifestacije Dani Cetinja u Rijeci, razmatrane su mogućnosti o Danima Rijeke na Cetinju, a nakon toga i nove slične manifestacije u Hrvatskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније