Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 03. 2013. 20:19   >>  22:22

80% MLIJEKA ISPRAVNO

Stočna hrana podijeljena proizvođačima mlijeka

Više od 80% mlijeka proizvedenog u Crnoj Gori je ispravno, saopšteno je iz Veterinarske uprave. Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja potpisalo Sporazum o distribuciji koncentrovane stočne hrane visokog kvaliteta, porijeklom iz Slovenije, sa mljekarama „Šimšić Montmilk“ i „Srna“ i sirarama „Monte Bjanco“, ZZ„ Čevo“ i Niksen-Trade-Čavor“, započeta je distribucija stočne hrane.

Sporazumom je definisano da će mlijekare, odnosno sirare, dalje distribuirati stočnu hranu svojim kooperantima, poštujući, prije svega, kriterijum količine otkupljenog mlijeka.

 

Hrana će se isporučivati po cijeni od 40 centi. Riječ je o hrani koja ima veće učešće proteinskog sastava i prema procjenama stručnjaka kvalitet uvezene hrane je bolji od one koja se do sada mogla naći na crnogorskom tržistu.

Potpisnici sporazuma izjavili su da su zadovoljni podrškom Ministartsva u prevazilaženju teške situacije nastale zbog povlačenja zdravstveno nebezbjedne hrane usljed prisustva nedozvoljenih štetnih materija- aflatoskina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније