Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 03. 2013. 16:38 >> 16:37

PLJEVLJA

Štamparija za zapošljavanje omladine sa smetnjama u razvoju

U Udruženju roditelja djece sa teškoćama u razvoju u Pljevljima danas je svečano otvorena štamparija koja će doprinijeti boljoj socijalnoj inkluziji i lakšem zapošljavanju omladine sa posebnim potrebama. U opremanje štamparije, američki narod je preko organizacije USAID, uložio 30 000 dolara, s ciljem da se dodatno poboljša kvalitet života i zapošljavanja omladinaca sa smetnjama u razvoju.


Nabavljene su kvalitetne mašine za štampu, koričenje, plasticifiranje i perforiranje, takođe i nož za sječenje papira kao i računari za pripremu štampe. Uz pomoć udruženja „Nova šansa“ iz Herceg Novog završena je i obuka za 15 omladinaca koji će raditi u štampariji. 


Sve su to razlozi zbog kojih Ministarstvo rada i socijalnog staranja maksimalno učestvuje u realizaciji sličnih projekata, kazao je, između ostalog, ministar Predrag Bošković, nakon što je sa gradonačelnikom Pljevalja Milojem Pupovićem, svečano otvorio štampariju.


- „Zračak nade“ je institucija koja može sve zajedno da nas raduje, jer ulažući u njen razvoj, ulažemo u budućnost ove djece i doprinosimo da se ona osjete posebnom, ali u pozitivnom smislu. Istovremeno, kroz ovakvu vrstu socijalnog preduzetništva stvaramo i jednake uslove za njihov život i rad. Vlada Crne Gore će i u narednom periodu nastaviti da pomaže sistem socijalne i dječije zaštite, kao i kvalitet usluga za djecu ometenu u razvoju. Tome će, već u tekućoj godini, doprinjeti i otvaranje još tri dnevna centra u opštinama gdje ovaj sistem usluga još nije zaživio – naglasio je Bošković.


Opština Pljevlja je državni šampion kada je briga o mladima sa posebnim potrebama u pitanju, konstatovao je gradonačelnik Miloje Pupović, ističući da je doprinos lokalne uprave funkcionisanju Dnevnog centra, veliki. 


- Zato se radujemo svakom pozitivnom koraku koji se napravi u Zračku nade“. I dalje ćemo činiti sve što možemo da omladina koja će ovdje boraviti i raditi, ima sve potrebne uslove za to – kazao je Pupović.


Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju „Zračak nade“, postoji od 2002. godine i trenutno ima 140 članova. 

 


Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније