Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 03. 2014. 16:13 >> 16:13

MILIVOJEVIĆ NUMANOVIĆU

Unaprijediti efikasnost ministarstva

Izvršni direktor, LGBT Forum Stevan Milivojević javno je pozvao ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića da se postara da svi zainteresovani pojedinci u ovoj zemlji dobiju blagovremen i nesmetan pristup svim informacijama koje se na bilo koji način odnose na rad Savjeta za zaštitu od diskriminacije ili na nacionalnu LGBT politiku.

Milivojević je i član Savjeta za zaštitu od diskriminacije Vlade Crne Gore i navodi da duži period postoje osnovane primjedbe, ali su predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava uvjek tvrdili da njihova služba ima moći da blagovremeno i efikasno opslužuje Savjet.

"U praksi se već nekoliko puta pokazuje da to nije tako što doprinosi stvaranju i njegovanju ukupno negativne slike o Savjetu za zaštitu od diskriminacije Vlade Crne Gore. Time se potcjenjuje njegov suštinski i sistemski značaj i potiskuju dobri rezulatti i društvene promjene koje je, uz brojne teškoće, za relativno kratak vremenski period, uspio da postigne i inicira", poručio je Milivojević.

On kaže da je desetočlana Radna grupa Savjeta za zaštitu od diskriminacije za pripremu finalnog nacrta Strategije za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, među kojima su bila i tri člana iz civilnog društva, na ovom programskom dokumentu radila je veoma savjesno, obazrivo, izuzetno posvećeno, efikasno i stručno.

"Do svih kreiranih sadržaja došlo se jedinstveno i uz puni konsenzus kako po pitanju metodologije tako i oko konačnih strateških ciljeva, programskih mjera i indikatora. Radna grupa je radila besplatno i kompletan proces, niti njeno članstvo, ne zaslužuju kompromitaciju bilo koje vrste. Zapisnici sa svih sjednica ovog tijela postoje i u urednom su posjedu Ministarstva za ljudska i manjinska prava pa stoga trebaju nesmeteno dostupni svima", navodi Milivojević.

On kaže da se stvara, vrlo osnovan, utisak da je nekome u crnogorskoj Vladi izuzetno stalo i potrebno da u fokusu negativne pažnje drži izradu i implementaciju vladine LGBT politike ali i socijalnu inkluziju LGBT zajednice u cjelini.

"To nije korektno posebno ne zato što je nacionalna LGBT politika dobila sve pohvale domaće, regionalne i strane javnosti i rezultati koje Crna Gora postiže na polju inkluzije i društvenog prihvatanja LGBT osoba veoma su pozitivno prepoznati u nizu relevantnih međunarodnih izvještaja koji objektivno sagledavaju ukupna kretanja i procese u Crnoj Gori", navodi prvi čovjek Foruma progres.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније