Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 03. 2014. 22:11   >>  22:18

NVO NA OKUPU

Uskoro novi društveni centar

Dio bivše fabrike IMO ''Košuta'' na Cetinju adaptira se za potrebe budućeg Društvenog centra, a čitav projekat pokrenula je nevladina organizacija “Aktivna zona". Cilj projekta je, prema riječima predsjednika te NVO Miloša Markovića, da se obezbijedi prostor odakle će kretati buduće građanske akcije, a to će biti mjesto okupljanja svih nevladinih organizacija iz Prijestonice.

“Unutrašnjost i spoljašnjost pomenutog prostora će biti u potpunosti adaptirana za potrebe Društvenog centra, a to će podrazumijevati: čišćenje okoline Društvenog centra ,obezbjeđivanje ulaznih kapija u ''Košutin'' kompleks, krečenje spoljne fasade Društvenog centra, zamjenu polomljenih stakala, farbanje prozorskih okvira , krečenje unutrašnjosti, postavljanje podnih obloga, nabavka i postavljanje kancelarijske opreme i materijala”, pojasnio je Marković koji je rekao da im je potrebna pomoć u realizaciji ovog projekta koji je podržala i Evropska Unija kroz projekat koji ima za cilja da se obezbijedi održivost nevladinih organizacija.

“Uz veliku zahvalnost Fondu za aktivno građanstvo i Evropskoj uniji uz pomoć kojih je organizovana ''Akademija održivosti'', Aktivna zona se može pohvaliti sa tim da je učvrstila svoje unutrašnje uređenje i u pravom smislu te riječi, ostvarila svoju održivost kroz prepoznavanje svoje uloge u društvu.Posebnu zahvalnost dugujemo i Društvenom centru iz Novog Sada koji nam je pružio logističku podršku prilikom pokretanja ove inicijative”, naglasio je Marković koji je ukazao da im je neophodna pomoć i lokalne zajednice kako bi realizovali projekat.

“Pozivamo sve zaintersovane organizacije i pojedince da nam se priključe u realizaciji ovog projekta. Pomoć ne mora biti samo finansijska već i pomoć oko izvođenja radova i oko organizacije posla”, rekao je Marković

Budući Društveni centar u Prijestonici prostiraće se na površini od 170 metara kvadratnih , a planirano je da im kongresnu salu, kancelarijski prostor kao I mjesto za okupljanje nevladinih organizacija.

Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније