Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 03. 2013. 13:23 >> 16:43
6

ĆUTNJA U 5 DO 12

VIDEO: Protest u Bijelom Polju

Oko stotinjak nezadovoljnih radnika je, petominutnom ćutnjom u 5 do 12 ispred zgrade tužilaštava i Privrednog suda u Bijelom Polju, protestovalo zbog stanja na sjeveru Crne Gore.

 

Član organizacionog odbora protesta Vukoman Simović je istakao da je korupcija u porastu, da se građani masovno iseljavaju sa sjevera i da oni koji su izabrali da ih vode nijesu ispunili očekivanja.

Simović je kazao da nijedan od zahtjeva, koje su prošle godine uputili Vladi i nadležnim institucijama, nije ispunjen.

"Svima je jasno da je sjever Crne Gore postao zarobljenik Podgorice i dok se tu prepucavaju sve političke partije, ko je veći lopov, na sjeveru je zavladala glad, uništena privreda, u svim opštinama su računi u blokadi, privatnici su do guše u dugovima, radnicima ukoliko ih uopšte i ima smanjuju se plate, a socijalno ugroženo stanovništvo je na ivici egzistencije", poručeno je sa protesta.

Radnici su ponovili zahtjev iz prošle godine, da država preispita sve neuspješne privatizacije na sjeveru Crne Gore.

Organizatori su najavili da će protest održati u Rožajama 29. marta, dok je za 30. april najavljeno novo okupljanje u Bijelom Polju.

Do sada najveći protest na sjeveru održan je 5.marta 2012., upravo u Bijelom Polju.

Krsto Čabarkapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније