Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 03. 2013. 10:15 >> 10:09
2

NE VRAĆA BONUSE

Zarija Franović i dalje dobija platu

Iako je krajem prošle godine smijenjen sa funkcije predsjednika Borda Željezničke infrastrukture, Zariji Franoviću i dalje se isplaćuju zarade, pišu Dnevne novine.

 

List takođe saznaje da Franović još nije vratio bonuse i naknade za članstvo u radnim tijelima koje je nepropisno uzeo tokom prošle godine. 

Njemu je tada isplaćeno više od 13.000 eura. On se oglušio o pozive aktuelnog menadžmenta  da vrati bonuse,navode Dnevne novine. 

Isplaćivanje plata Franoviću vrlo je problematično i zbog toga što se u firmi sprovode razne vrste ušteda, ali se to očigledno ne odnosi i na njega koji je već više od dva mjeseca bivši predsjednik Borda.

 Franoviću je za januar i februar obračunata zarada od po oko 1.800 eura, što znači da mu je od firme isplaćeno 3.600 eura.

Zaradama u firmi juče se bavila i Skupština akcionara koja je odlučila da naknade članovima Borda budu smanjene u skladu sa odlukom Vlade. Tako će sada predsjednik Borda, čija je funkcija izmjenama statuta deprofesionalizovana, ubuduće imati pravo na naknadu od jedne prosječne zarade (490 eura), dok će članovi tog tijela imati polovinu tog iznosa. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније