Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 03. 2013. 12:16   >>  12:33

MONSTAT

Istraživanje prava žena i djece

Monstat je, uz pomoć UNICEF-a, počeo istraživanje stanja prava žena i djece, sa ciljem da budu prikupljeni podaci o socijalnom, zdravstvenom i drugom položaju stanovništva u Crnoj Gori.

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj gori, Bendžamin Perks, smatra da su podaci sakupljeni ovim istraživanjem važni za državu kako bi pokazali stepen uspjeha u obezbjeđivanju uslova za dobrobit majke i djeteta.

„Rezultati će omogućiti da Crna Gora kvalitetnije prati napredak nacionalnih ciljeva uključujući Milenijumske ciljeve razvoja, izvještaj Konvencije o pravima djeteta, kao i pregovore sa Evropskom unijom (EU)“, rekao je Perks na konferenciji za novinare.
Direktorica Monstata, Gordana Radojević, rekla je da će prikupljeni podaci biti tajni.

„Do sada je završena pripremna faza, definisana je metodologija i pilot istraživanje, kao i obuka anketara, a juče je počelo prukupljanje podataka“, kazala je ona.

Ispitanici će odgovarati na četiri vrste upitnika.

„Prvi upitnik je za domaćinstvo koji se odnosi na sve članove, drugi je za žene starosti od 15 do 49 godina, a treći za muškarce iste starosne dobi“, rekla je Načelnik Odsjeka demografije i popisa stanovništva u Monstatu, Snežana Remiković.

Istraživanje će trajati do 30. aprila, a biće obavljeno u svim crnogorskim opštinama i obuhvatiće 5,3 hiljade domaćinstava od kojih 4,6 hiljada opšte populacije, a 700 romske.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније