Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 03. 2014. 18:59   >>  20:39 1

NE MOGU DO PG

Invalidi rada ostaju na Ribarevinama

Invalidi rada, koji su danas oko 12 sati krenuli u protestnu šetnju ka Podgorici, zaustavljeni su na šestom kilometru od Bijelog Polja, u mjestu Ribarevine. Njih je zaustavila policija, zabranivši im da nastave dalje kretanje. Kao odgovor na blokadu puta, invalidi su odlučili da protest nastave na Ribrevinama do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Načelnik bjelopoljskog odjeljenja Uprave policije Vesko Damjanović je kazao da su u petak izdali rješenje o zabrani protestnog kretanja i skupa invalida rada.

Šetnja do Ribarevina nije bila sporna jer do tog mjesta postoji staza za pješake, kazao je Damjanović naglašavajući da bi dalje kretanje magistralnim putem dovelo do ugrožavanja  bezbjednosti samih invalida, ali i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju, kao i njegovo normalno odvijanje.

''U međuvremenu, hitna pomoć je intervenisala šest puta'', saopštio je predsjednik bjelopoljskih invalida rada Lazar Knežević. 

On je još jednom potvrdio odlučnost strajkača da se ne vraćaju kućama do ispunjenja zahtjeva, ističući ugroženost i diskriminaciju koja se ogleda i u zabrani kretanja.

''Invalidi rada su se kretali u grupama od po 18 osoba kako bi ispoštovali zakon koji grupu od 20 osoba smatra organizovanom. Međutim, ni to nije pomoglo'', kazao je Knežević.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније